Selecteer een pagina

Klokslag 10:00 uur vanmorgen zou het eerste trainingsrondje vertrekken van Ledig Erf. Echter stonden er op dit tijdstip pas 5 van de 11 deelnemers klaar voor vertrek. Zo kreeg Daphne thuis haar band niet opgepompt, reed Ide in zijn eigen berging al lek en kreeg David Zoë niet op tijd op de fiets. Eenmaal 10:10 uur was het moment daar.

In gepaste snelheid, zoals afgesproken, reden wij een deel van de kastelenroute. Al weet ik niet hoeveel van ons ook daadwerkelijk door hebben gehad dat we langs prachtige kastelen reden. Na ongeveer 20km was het tijd voor de eerste rustpauze. Ide reed voor de tweede keer lek.

Een klein uurtje verder kwamen wij bij de eerste heuveltjes. Ik gaf wat gas zodat iedereen op scherp gezet werd. Al snel werd duidelijk dat Huub afgelopen maanden in alle rust met Esmee Visser getraind had om vandaag als een duveltje uit een doosje te komen. Waar niemand op hem had gerekend is er geen klim waar hij niet als eerste boven was.

Zelf heb ik weinig van de strijd op de klimmetjes meegekregen, aangezien twee mensen uit de groep achterop waren geraakt. Na een stukje te zijn teruggefietst trof ik daar materiaalman en gentleman pur-sang David de Vos klussend aan de fiets van Jade aan. De minstens 20 jaar oude band van haar achterwiel had het begeven en moest vervangen worden.

Eenmaal in Rhenen aangekomen was het tijd om te foerageren. Met een goed stuk appeltaart en een lekkere pak koffie werden de energievaatjes weer gevuld. Ook werd hier de bergtrui uitgereikt. Deze werd wel pas tijdens de pauze besteld en Huub moet het voorlopig dan doen moet de gedachte dat hij onderweg is en deze voorbeeldfoto.

Vanuit hier werd de terugweg ingezet. Met een klein windje op de kop reden wij terug over de Lekdijk. Enkele mannen kregen af en toe de kans om in een tussensprint hun testosteron te laten gieren. De punten waren al verdeeld al leken de vrouwen wel onder de indruk. Zelf zat ik in het peloton en kon ik niet anders dan dit spel aanschouwen.

Ondertussen ben ik weer thuis en kan ik niet anders dan concluderen dat de eerste editie een groot succes was. Het plan is om dit vaker te doen. Wil je volgende keer mee? Dat kan! Iedereen is welkom. Kan je niet fietsen maar wil je wel doneren? Dat mag natuurlijk ook!

Tot snel!

Doneren?

Klik hier
Share This